Actueel

Protocol veiligheidsmaatregelen Corona

·        Check vooraf: de rijschoolhouder is verantwoordelijk dat voorafgaand aan de dienstverlening wordt vastgesteld dat zowel instructeurs, leerlingen als huisgenoten van voorgenoemde groepen geen klachten hebben die passen bij COVID-19. Voorafgaand aan de werkdag dienen aan de instructeurs de volgende twee controlevragen te worden gesteld: (1) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad? (2) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?

·        De instructeur dient voorafgaand aan elke les dezelfde vragen te stellen aan de leerling. Worden hier beide vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les starten.

·        Voorafgaand elke rijles dient de leerling zijn handen thuis te wassen.

·        De instructeur vraagt de leerling om in de lesauto nogmaals de handen schoon te maken met desinfectiegel. De desinfectiegel is aanwezig in de lesauto.

·        Tijdens de les is dient de airco en luchtventilatie zoveel mogelijk uit te blijven en ramen zoveel mogelijk gesloten om luchtcirculatie tegen te gaan.

·        Voorafgaand aan elke les wordt het voertuig gedesinfecteerd en 10 minuten gelucht.

·        Er wordt geen gebruik gemaakt van de airco en luchtcirculatie.

·        Aanvullend kunnen leerling en instructeur zelfstandig besluiten om een eenvoudig soort mondkapje te dragen en handschoenen. Leerlingen moeten zelf zorgdragen voor deze beschermingsmaterialen als ze die willen dragen.

·        Instructies en maatregelen zijn zichtbaar in het voertuig.

·        De rijles wordt gestart vanaf een afgesproken ontmoetingspunt.

·        In het lesvoertuig mogen maximaal 2 personen zitten: de leerling en de instructeur.

·        Fysiek contact wordt vermeden en buiten het voertuig wordt anderhalve meter afstand gehouden.

·        Verlaat na de les de auto en bespreek aanvullende instructies buiten het voertuig.

rijbewijs2
Pakketten


Wij hebben verschillende mogelijkheden, zodat er altijd een pakket is dat bij je past.

Bekijk onze pakketten.
inschrijven
Inschrijven


Schrijf je in of neem vrijblijvend contact met ons op!
auto2015
Faalangst


Rijschool Iwan is specialist om faalangstige leerlingen te begeleiden naar het behalen van hun rijbewijs. Hiervoor zijn wij in het bezit van erkende certificering. Dit kunnen wij op 2 manieren inzetten.

1. Voor leerlingen bij het behalen van het rijbewijs. Door persoonsgerichte begeleiding wordt de basis gelegd op weg naar zelfstandigheid.

2. In Nederland zijn er meer dan 800.000 automobilisten, die niet meer durven te rijden, doordat ze een faalangst of andere soort rij-angst hebben ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan angst op de autosnelweg. Ook voor automobilisten die reeds in het bezit zijn van rijbewijs-B, kunnen wij begeleiden om van hun rij-angst af te komen.